Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

artFANZINE

Taylor Swift kikelt a Spotify ellen, Dave Grohl ismét bizonyította, mennyire jó arc

2014. november 15. - A. Krisztián
20141115_taylorswift.jpgA külföldi sajtó napok óta Taylor Swift azon lépésén rágódik, miszerint az összes albumát eltüntette a Spotify választékából. Az énekesnő többször is jelét adta már annak, hogy nem igazán hisz a stream szolgáltatásokban, de legalábbis nem szívesen teszi ilyen módon is elérhetővé zenéjét. Legfrissebb, 1989 című lemeze például soha nem is került be a kínálatba, a 2012-ben napvilágot látott Redet pedig csak hónapokkal később hallgathatták meg a rajongók ilyen módon is. Swift szerint "a zene művészet, a művészet pedig fontos és ritka. A jelentős és ritka dolgok értékesek, az értékes dolgokat pedig meg kellene fizetnünk." Persze arról szó sincs, hogy a Spotify ne fizetne jogdíjat az énekesnőnek vagy bármely más előadónak, s arról sem, hogy teljesen ingyenes lenne. Noha hozzáférhetünk a kínálathoz anélkül, hogy akár egy forintunkba is kerülne, bizonyos prémium opciók (például a reklámmentesség) csak akkor érhetők el, ha előfizetünk a szolgáltatásra. Az ilyen szolgáltatók a hirdetésekből befolyó bevételekből és az előfizetési díjakból tartják fenn magukat, valamint így teremtik elő azt a 0,006 és 0,0084 $ közötti összeget, amit a produkció jogtulajdonosának folyósítanak minden egyes lejátszás után. Taylor Swift valószínűleg inkább abban látja a problémát, hogy az iTunes vagy épp a fizikai hanghordozók eladásai után nagyobb jutalékot zsebel be (a részletekért kattints ide).

 

20141115_davegrohl.jpg
Dave Grohl

 

A minap a DigitalSpy készített interjút Dave Grohl-lal, aki a maga szabadszájú stílusában szintén elmondta, mit is gondol a témáról: "Hogy én mit gondolok? Kurvára nem érdekel. De ezt csak én mondom, mivel két koncertet is nyomok majd a Wembley Stadionban jövő nyáron. Azt akarom, hogy az emberek hallgassák a zenénket. Nem érdekel, hogy 1, vagy 20 kibaszott dollárt fizetsz érte, csak hallgasd meg a kibaszott számot." Kitért arra is, hogy manapság túl sokat foglalkoznak a technológiával és az értékesítéssel, miközben ő inkább az élő koncerteket állítaná fókuszba: "Azt akarod, hogy az emberek kurvára hallgassák meg a zenédet? Akkor add nekik, aztán nyomj egy koncertet. Szeretik hallgatni a számaidat? Akkor elmennek majd a koncertre is. Számomra ilyen egyszerű az egész, és szerintem régebben ez így is működött. Mikor fiatalok voltunk és szar, zajos punk bandákban játszottunk, semmi esélyünk nem volt a karrierre, mégis imádtuk csinálni, az emberek pedig imádták nézni. Az élményt is személyesen, szemtől szemben kapták. Ezért őrültek meg az egész szarságért. Manapság túlzottan a technológia került a fókuszba, pedig nem az számít igazán." Hogy Dave állításait némileg megerősítsem, hallgassátok meg alább a Foo Fighters új albumát Sonic Highways címmel.

 

 

Forrás: DigitalSpy

A bejegyzés trackback címe:

https://artfanzine.blog.hu/api/trackback/id/tr596898701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rangerdanger 2014.11.16. 12:03:47

Ez két okból is vicces. A művészt aki tényleges munkát fektet be a dalok, és az egész stílus megteremtésébe, csak az érdekli, hogy jöjjenek a koncertre, és megmutathassa mit tudnak élőben, és együtt ünnepljék azt amit úgy hívnak zene. A másik meg, csak nyavajog, hogy nem fizetik meg eléggé a művészetét. Ami az ő kategóriájában minden csak nem fontos és ritka. Biztos szegénynek nincs elég pénze (forbes.com: "Only 24 years old, Swift is making her fifth appearance on the FORBES Celebrity 100 with her highest earnings to date: $64 million."; szúrjátok ki a szemét egy pár Erzsébet utalvánnyal, meglátjuk mit szól :P

A. Krisztián 2014.11.16. 12:31:03

@rangerdanger: Ezzel csak egyetérteni tudok :)
süti beállítások módosítása