Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

artFANZINE

Halála után 30 évvel bemutathatják Orson Welles utolsó filmjét

2014. október 30. - A. Krisztián
20141030_orson.pngA Variety értesülései szerint Orson Welles utolsó, befejezetlen filmjét 2015-ben bemutathatják a mozikban. A The Other Side of the Wind jogait a The New York Times jelentése szerint a Royal Road Entertainment vásárolta meg azzal a céllal, hogy 2015. május 6-án, Welles születésének 100. évfordulóján a nagyközönség elé tárhassák. A Royal Road jövő héten, az American Film Marketen készül promótálni a produkciót, hogy forgalmazókat találjon.

 

Welles 1970 és 1976 között forgatta a filmet, amelyen aztán egészen haláláig, 1985-ig dolgozott, így hagyva hátra egy 45 perces nyers változatot amelyet kicsempészett Franciaországba. A főszerepet John Huston játszotta, egy ambíciózus filmrendezőt alakított, akinek Hollywood krémjével kellett harcba szállnia, hogy befejezhesse egyik alkotását (Welles is gyakran nézett szembe ilyen jellegű problémával karrierje során). A mellékszerepeket Dennis Hopperre, Susan Strasbergre és Lili Palmerre osztották. Apró érdekesség, hogy a Houston által megjelenített karaktert tulajdonképp egy a legendás rendező és Ernest Hemingway között kialakult összetűzésnek köszönhetjük. Ez még 1937-ben, az Aranypolgár megjelenése előtt történt, s az ittas Hemmingway egy széket akart vágni Welleshez, majd össze is verekedtek. Welles pedig később úgy döntött, róla mintázza meg a főszereplőt.

 

A The Other Side of the Wind története egyébként már így is egészen kalandos. A Royal Road képsviselőinek fel kellett venniük a kapcsolatot Oja Kodarral, Welles egykori barátnőjével, valamint az örökséget kezelő lányával, Beatrice Wellesszel, ám ez önmagában nem volt elég. Egy iráni-francia produkciós vállalat, a L’Astrophore is fontos szerepet játszik a történetben, ugyanis a projekt finnanszírozásába Welles különböző befektetőket is bevont, többek között Mehdi Bushehrit (a L'Astrophore befektetője volt), akinek így mintegy 1000 tekercsnyi negatív került a birtokába, amit egy francia raktárházban őrzött. Welles halálát követően több próbálkozást is tettek már a jogok megszerzésére, míg végül Frank Marshall - aki a The Other Side of the Wind line producere volt - állt a Royal Road Entertainment mellé, így lépve kapcsolatba Beatrice Wellesszel és Oja Kodarral. Beatrice a Timesnak tett nyilatkozata szerint 2012-ben találkoztak először, ekkor határozták el, hogy befejezik a filmet.

 

A munkálatokért Peter Bogdanovich (aki mellékszereplőként is feltűnik a színen) illetve Marshall lesznek felelősek, aki így nyilatkozott: "Vannak jegyzeteink Orwon Wellestől. Van néhány jelenet, ami nincs teljesen befejezve, és zenét kell még találnunk. Meg fogjuk csinálni. A jó hír, hogy napjaink technológiájával nem fog sokáig tartani."

 

Forrás: Variety

A bejegyzés trackback címe:

https://artfanzine.blog.hu/api/trackback/id/tr556847359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása