Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

artFANZINE

Friss hírek és exkluzív képek a Terminator Genisysből

2014. október 31. - A. Krisztián
20141031_termiantor004.jpgTalán emlékszünk még rá - nem volt olyan rég -, hogy 2009-ben, a Terminátor - Megváltás bemutatója előtt egy új, ezúttal a jövőben játszódó trilógiát helyeztek kilátásba az alkotók, melynek az a film lett volna az első darabja. Azonban a gigászi, 200 millió dollárból készült produkció akkorát bukott a kasszáknál, hogy rövidre is zárták a terveket. A Terminator Genisys fölött jelenleg David Ellison bábáskodik (aki a Sötétségben - Star Trek executive producere is volt), ő még 2013-ban szerezte meg a franchise jogait 15 millió $ fejében. A vásárlás ambíciózus elképzelésekkel is társult, videójátékok, tv sorozatok és persze új filmek elkészítését is fontolgatta.

 

A megvalósulás első foka a Terminator: Genesys, amelyre 170 milliót szánt a Paramount, s ezúttal is új trilógia indításában reménykednek, a hazai mozikban pedig 2015. július 2-án mutatkozik be a produkció. A rendezői székbe Alan Taylor (Thor: Sötét világ) ült, a forgatókönyvet pedig Laeta Kalogridis (Viharsziget) és Patrick Lussier jegyzik. Az csapat igyekszik olyan filmet letenni az asztalra, ami ismerősnek hat ugyan, de mégis meglepi kicsit a rajongókat. "Ez olyan, mint amikor a Pink Floyd turnézni megy - a közönség mindig hallani akar néhány régi dalt. Elégszer hajtottunk fejet a múlt előtt, hogy az emberek elégedettek legyenek." - nyilatkozta Matt Smith, aki a filmben egy John Connorhoz (Jason Clarke) közelálló személyt fog alakítani.

 

20141031_termiantor001.jpg
(c) ART STREIBER for EW

 

Persze néhány apró részletet is felfedtek a történetből. Elsőre megdöbbentőnek tűnik az ötlet, miszerint Sarah Connort 9 éves korától kezdve valójában egy Terminátor, egy idősebb T800-as, akit apunak hív nevelte fel (itt kerül a képbe újra Arnold Schwarzenegger, aki ezúttal cameo helyett ismét rendes szerepet vállalt). Ennek köszönhetően Sarah egy fegyverekkel zsigerien bánó, mégis meglehetősen antiszociális fiatal hölggyé cseperedik. "9 éves korától kezdve elmeséltek neki mindent, ami rá vár, ám Sarah alapjaiban tagadja meg a neki szánt sorsot. Azt mondja 'Nem ezt akarom csinálni.' Az ő döntése hatására vesz a sztori egy teljesen már irányt" - nyilatkozta Ellison. Persze ez a tény önmagában is rengeteg kérdést és paradoxont vet fel, de remélhetőleg a filmből azért minden kiderül mellőzve a nagyobb, vagy éppen egyszerűen csak elfogadhatatlanul irritáló logikai bukfenceket.

 

20141031_termiantor002.jpg
Emilia Clarke, mint Sarah Connor - (c) ART STREIBER for EW

 

Amellett, hogy James Cameron ikonikussá vált mozijai előtt tisztelegnek, valamint néhány csavart bedobva egészen újszerű megközelítéssel indítják útjára az új trilógiát, az igazi geekekről sem feledkeztek meg az alkotók. A Sarah Connort alakító Emilia Clarke a Trónok harcáből lehet ismerős a nagyközönségnek. Matt Smith (akinek szerepét ugye még homály fedi) a Ki vagy, Doki? (ami sokkal rémesebben hangzik, mint az eredeti cím: Doctor Who) címszereplője volt évekig, a John Connort alakító Jason Clarkeot pedig A majmok bolgyója: Forradalomban láthattuk korábban.

 

20141031_termiantor003.jpg
(c) ART STREIBER for EW

 

Végezetül voltak olyan kedvesek azt is elárulni, hogy akárcsak az eredeti film, a Terminator: Genesys is igyekszik reflektálni olyan problémákra, amelyek élénken élnek a köztudatban. Ahogy a Terminátor - A halálosztó idején, a 80-as években a nukleáris holokauszttól rettegtek az emberek, manapság inkább a kibertámadásoktól félünk. "A Skynetnek többé ránk sem kell törnie az ajtót, mi magunk állunk sorba az Apple boltok előtt, hogy önszántunkból engedjük be. Folyamatosan feladjuk a magánéletünket." - erősítette meg Ellison.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://artfanzine.blog.hu/api/trackback/id/tr666850491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Greg Hillman 2014.11.05. 13:54:19

Őszintén szólva én azt a könyvet, amiben Swarzi alakítja a Weiland művek fejét a jövőben, (úgymint teljesen kibernetizált robot - élő aggyal) és egy katonai naszáddal épp belecsöppennek az Alienek, és a Predátorok háborújának kellős közepébe, azt jobban megnézném. Jobban is illene a sorvetésbe... Különben amiről beszélek egy magar író álnéven történt kalózregényverziója volt kb '92-ben. Elolvasni is elég volt :P
süti beállítások módosítása