Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

artFANZINE

Hallgassátok meg Kurt Cobain elborult zenei montázsát

2014. november 04. - A. Krisztián
20141104_kurtcobain.jpgA Dangerous Minds a napokban számomra igen érdekes dolgot tett közzé. Kurt Cobain egy korai zenei montázsát, mely a Montage of Heck (kb. A pokol montázsa) címet viseli, s 1988-ban (a Vimeo adatlapja szerint viszont 1986-ban) állította össze, még a Nirvana sikere előtt. Cobain a furcsa alkotás elkészítéséhez egy 4 sávos magnót használt, valamint tekintélyes és a zenei stílusok igen széles skáláján mozgó lemezgyűjteményét. Ezen túlmenően néhány manipulált rádiófelvételt, korai Nirvana demókat és néhány általa rögzített vagy kreált zajt is segítségül hívott a montázs felvételéhez. A több, mint 20 éve elhunyt zenész (akiért mai napig milliók rajonganak, s megannyi művészt inspirál azóta is) változatos ízlését mi sem tükrözi jobban, minthogy az alábbi videóban Jimi Hendrix, The Beatles, Led Zeppelin, Queen, George Michael, Jackson 5, Iron Maiden, Velvet Underground, Shocking Blue, Frank Zappa és Black Sabbath dalokat is felfedezhetünk nyomokban, no és persze az a nyilatkozat, amit a Nirvana berobbanása után tett, miszerint: "Összességében a hangzásunk olyan, mintha a The Knacket vagy a Bay City Rollerst durván molesztálná a Black Flag és a Black Sabbath." A felhasznált felvételek teljes listájához kattintsatok ide, a Montage of Heck pedig alább meg is hallgatható (figyelem, mint említettem, zenei montázsról és nem egy egyszerű válogatásról, zenei mixről van szó, valamint "A pokol montázsa" cím sem véletlen).

 

 

Végül pedig muszáj idekötnöm, hogy Kurt Cobain nem csak hallgatott Shocking Bluet, de egy dalukat, a Love Buzzt fel is dolgozták. Ez számunkra azért érdekes, mert a zenekar énekese, Veres Mariska (ahogy azt a nevéből talán már kitaláltátok) magyar származású énekesnő volt. Először tehát jöjjön a Love Buzz Nirvana módra.

 

 

Itt pedig az eredeti dal, érdemes meghallgatni ezt is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://artfanzine.blog.hu/api/trackback/id/tr206862179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása